“Lokasyon Yönetimi” modülü, işletmede büyük depolar kullanılıyor ise belli bir depo içerisinde ürünlerin bulunduğu konumları takip etmek ve bu konumlara ürün giriş çıkışı yapmak amacıyla kullanılmaktadır. Belli bir depo içerisindeki lokasyonlar ve alt lokasyonlar tanımlanarak deponun krokisi eklenebilir ve depo içerisindeki bölümler kroki üzerinde işaretlenebilir. Bu şekilde konumları görsel takip imkanı da sağlanmış olmaktadır.
“Lokasyon Yönetimi” modülü, programda “Depo” modülü içerisinde görülecektir. Bu modülü kullanabilmek için öncelikle “Lokasyon Tanımları” kısmından depodaki bölümler tanımlanmalıdır.
Depodaki bölümleri tanımlayabilmek için “Lokasyon Tanımları” penceresinde önce üstteki açılır listeden ilgili depo seçilmelidir. Sonra alttaki “Lokasyon Bilgileri” kısmında bulunan “Kodu” ve “Tanımı” alanlarına giriş yapılarak konum kaydedilir. “Sıralama” alanına sayısal bir değer yazıldığında ilgili konum, üstteki ağaç görünümünde o sırada görünecektir.
Alt lokasyon eklemek için üstte ağaç görünümünde, alt lokasyonu açılmak istenen lokasyon seçili duruma getirilerek alttaki “Alt Lokasyon Ekle” butonuna tıklanmalıdır. Sonrasında alttaki “Kodu” ve “Tanımı” alanlarına alt konumun bilgileri giriş yapılarak kaydedilir.
“Lokasyon Tanımları” penceresinde sağ üstteki “Kroki” kısmında soldaki butona tıklayarak deponun krokisini seçip ekleyebilirsiniz. Yine aynı bölümde ortadaki butona tıklayarak krokiyi tam boyutunda görüntüleyebilirsiniz.
Yine “Lokasyon Tanımları” penceresinde ilgili lokasyonun üzerine tıklayıp alttan “Konum Belirle” butonuna tıklayarak seçilen lokasyonun kroki üzerindeki konumunu işaretleyebilirsiniz.
“Lokasyon Hareket Girişi” kısmından, tanımladığınız lokasyonlara ürün girişi ya da çıkışı yapabilirsiniz. “Lokasyon Hareket Girişi” kısmına girildiğinde önce ilgili stok seçilmelidir. Sonrasında gelen “Lokasyon Listesi” penceresinden girişin ya da çıkışın yapılacağı lokasyon seçilmelidir. Gelen “Lokasyon Hareket Girişi” penceresindeki “Miktarı” alanına miktar yazılır, “İşlem Türü” kısmından “Giriş” ya da “Çıkış” seçilerek kaydedilir. İşlem, bir evrak ile yapılıyorsa “Evrak No” alanına o evrağın numarası yazılabilir.
“Lokasyon Hareket Raporu” kısmından, yapılan giriş çıkış hareketleri raporlanabilir.
“Lokasyon Envanteri” kısmında, belli bir lokasyon belirtilerek o lokasyondaki “Lokasyon Bakiyeleri” ve “Depo Bakiyeleri” raporlanabilir.
“Lokasyon Evrak Raporu” kısmında, belli bir evrak no belirtilerek o evrağa bağlı olarak yapılmış olan işlem miktarları raporlanabilir.
“Lokasyon Listesi” kısmında, oluşturulmuş olan lokasyonlar listelenebilir.
Bilgi bankasını detaylı olarak incelediniz, fakat ihtiyacınız olan bilgiyi bulamıyorsanız,
Bir Destek Talebi Oluşturun.